Για να βελτιώσετε την εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα GoMega Car Rentals χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες. Αν συνεχίσετε να βλέπετε αυτόν τον ιστότοπο, θα θεωρήσουμε ότι συμφωνείτε με τη χρήση του. Περισσότερες πληροφορίες »

Mobile menu hamburger button
Το φαράγγι της Σαμαριάς

Το Φαράγγι της Σαμαριάς δικαίως έχει γίνει ένας από τους εμβληματικούς προορισμούς πεζοπορίας στην Ευρώπη. Με μήκος 16 χλμ. εκτείνεται από ένα οροπέδιο στα Λευκά Όρη της Κρήτης μέχρι το Λιβυκό Πέλαγος, είναι το μεγαλύτερο φαράγγι στην Ελλάδα και αποτελεί κομμάτι του μονοπατιού πεζοπορίας Ε4 που διασχίζει την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα ταξίδι που έχει πλέον γίνει ιεροτελεστία για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την γεμάτη αντιθέσεις περιοχή των Χανίων.

Το φαράγγι περιέχει 450 είδη χλωρίδας και πανίδας (70 ενδημικά στην Κρήτη), αποτελεί μέρος εθνικού πάρκου και είναι προστατευόμενο από την UNESCO ως μοναδικό «απόθεμα βιόσφαιρας». Κατά την πεζοπορία σου θα περάσεις μέσα από πευκοδάση, κυπαρίσσια και ελιές, θα συναντήσεις 22 πηγές πόσιμου νερού, καθώς και εγκαταλελειμμένα χωριά και εκκλησίες τις οποίες φυσικά μπορείς να επισκεφθείς. Το φαράγγι έχει πλάτος 150 μέτρα αλλά το στενότερο σημείο του φτάνει μόλις τα 3 μέτρα, με τα πανύψηλα βράχια του να σε περικλείουν.

Αν ξεκινήσεις από το Ξυλόσκαλο προς την Αγία Ρούμελη, η διαδρομή θα είναι συνεχώς κατηφορική και παρόλο που θα πρέπει να περάσεις ένα ποτάμι πολλές φορές - μερικές φορές πάνω από ξύλινες γέφυρες, μερικές φορές πηδώντας από βράχο σε βράχο - δεν θα συναντήσεις ιδιαίτερες δυσκολίες κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας. 

Απλά μην περιμένεις να σου φανεί τόσο εύκολη, όσο φαίνεται στους πραγματικούς κάτοικους του φαραγγιού - τα κρητικά κατσίκια Κρι-Κρι.

Source: www.discovergreece.com