Όροι χρήσης

Σημαντικό είναι να γνωρίζετε τους όρους κάτω από τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου από το Gomega Car Rentals. Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο στόλος μας αποτελείται από καινούργια αυτοκίνητα και σωστά συντηρημένα για να σας εξασφαλίσουν την καλύτερη περιήγηση σας στο νησί μας. 

Ηλικία Οδηγού: Το όριο ηλικίας ανέρχεται στα 23 χρόνια, και ο οδηγός θα πρέπει να έχει το έγκυρο δίπλωμα το λιγότερο 1 χρόνο. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους οδηγούς που θα αναγράφονται στο συμβόλαιο. Σε διαφορετική περίπτωση παρακαλώ να επικοινωνήσετε με την εταιρία Gomega.

ΦΠΑ: Το ΦΠΑ 24% συμπεριλαμβάνεται πάντα στην τελική τιμή. Δεν υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις για φόρους.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων: Όλα τα προσωπικά σας στοιχεία επεξεργάζονται από το προσωπικό μας. Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι προσωπικές πληροφορίες που μας παρέχετε χρησιμοποιούνται αυστηρά και μόνο για τις διαδικασίες των υπηρεσιών μας και για κανέναν άλλο σκοπό.

Χιλιόμετρα: Στην τιμή της ενοικίασης του αυτοκινήτου έχετε δικαίωμα να κάνετε όσα χιλιόμετρα θέλετε, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Γεωγραφικοί Περιορισμοί: Η παράδοση και παραλαβή των αυτοκινήτων της εταιρείας μας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο, λιμάνι, ξενοδοχείο της Κρήτης. Τα αυτοκίνητα της εταιρείας Gomega δεν μπορούν να μεταφερθούν εκτός Κρήτης χωρίς χαρτί υπογεγραμμένο από την εταιρία.

Εξοπλισμός που προσφέρεται: Η εταιρία Gomega προσφέρει παιδικά καθίσματα κάθε μεγέθους για την ασφαλή μεταφορά της οικογένειας σας. Επίσης, προσφέρει σε περίπτωση που το επιθυμείτε GPS, σε 15 διαφορετικές γλώσσες.

Απώλεια κλειδιού/εξοπλισμού: Σε περίπτωση που χαθεί το κλειδί ή ο πλοηγός (GPS Navigator) ο πελάτης επιβαρύνεται με χρέωση 150€. Το κόστος για την απώλεια παιδικού καθίσματος είναι 50€. 

Προσωπικά Αντικείμενα Ενοικιαστή: Η εκμισθώτρια εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για τα προσωπικά αντικείμενα των ενοικιαστών που είτε επιβαίνουν είτε έχουν εγκαταλειφθεί στα εκμισθωμένα αυτοκίνητα.

Παράδοση & επιστροφή αυτοκινήτου: Ένας υπάλληλος της εταιρείας μας θα σας περιμένει στο χώρο των αφίξεων, κρατώντας μια ταμπέλα με το όνομά σας, και θα σας οδηγήσει στο αυτοκίνητό σας. Για την επιστροφή του αυτοκινήτου θα σας περιμένει και πάλι υπάλληλος μας μπροστά από τις αναχωρήσεις στην προγραμματισμένη ώρα. Σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση με την επιστροφή του αυτοκινήτου στην ώρα που αναγράφεται στο συμβόλαιο ενοικίασης, καλό θα είναι να ενημερωθεί η εταιρία. Έπειτα από την 1 ώρα καθυστέρησης η χρέωση είναι 7 ευρώ ανά ώρα, τα οποία είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε.

Τρόποι πληρωμής: Η εταιρία Gomega δέχεται πληρωμές μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας Visa, Maestro, Mastercard, Paypal.

Κρατήσεις & Κρατήσεις Τελευταίας Στιγμής: Σε περίπτωση που θέλετε να πραγματοποιήσετε μια κράτηση τελευταίας στιγμής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για την διαθεσιμότητα. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα ανάλογα με την διαθεσιμότητα να παρέχει διαφορετικό τύπο αυτοκινήτου από αυτόν της αρχικής κράτησης με ένα αντίστοιχης, ή, μεγαλύτερης κατηγορίας. Επιπλέον μόνο μια κράτηση επιτρέπεται ανά άτομο ανά όχημα υπό τις ίδιες συνθήκες ενοικίασης(ημερομηνίες, τοποθεσία, όχημα).

Επέκταση ενοικίασης: Εάν επιθυμείτε επέκταση της ενοικίασής σας, οφείλετε να ενημερώσετε την εταιρεία μας τουλάχιστον 48 ώρες πριν τη λήξη του συμβολαίου σας. Κάθε επιπλέον ώρα υπολογίζεται στο 1/5 της ημερήσιας τιμής.

Πολιτική ακύρωσης: Για ακύρωση της παραγγελίας σας έως και 10 μέρες πριν την παραλαβή του οχήματος, δεν υπάρχει κάποια χρέωση. Για ακυρώσεις που θα γίνουν 10 ημέρες πριν την άφιξη σας θα χρεωθεί το 100% της αξίας της κράτησης σας. Έπειτα σε περίπτωση αλλαγής της αρχικής σας κράτησης δεν επιστρέφονται χρήματα.

Προσφορές & εκπτώσεις: Μπορείτε να επωφεληθείτε από τις προσφορές μας όποτε είναι διαθέσιμες online. Η έκπτωση του 5% ισχύει σε κρατήσεις άνω των 200€.

Πολιτική καυσίμου:

- Ίδια ποσότητα καυσίμου: το όχημα πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμου που παραλήφθηκε. Σε περίπτωση που το όχημα επιστραφεί με λιγότερο καύσιμο θα υπάρξει χρέωση βασισμένη στην τρέχουσα τιμή του καυσίμου.

-Παραλαβή με γεμάτο ντεπόζιτο & επιστροφή με άδειο: αν προπληρώσετε για το καύσιμο θα παραλάβετε το όχημά σας με γεμάτο ντεπόζιτο και το επιστρέφετε άδειο. Πρέπει να το επιστρέψετε με όσο το δυνατόν λιγότερο καύσιμο δεδομένου ότι δεν επιστρέφουμε χρήματα για το εναπομείναν καύσιμο.

Πρόστιμα: Η οδήγηση του μισθωθέντος αυτοκινήτου πρέπει να πραγματοποιείται βάσει των διατάξεων τροχαίας κίνησης (παράνομη στάθμευση, όρια ταχύτητας), όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά. Σε διαφορετική περίπτωση ο μισθωτής επιβαρύνεται εξ' ολοκλήρου τα πρόστιμα και τις λοιπές παραβάσεις του αυτοκινήτου.

Κατάσταση οχήματος: Το όχημα παραδίδεται στον ενοικιαστή σε καλή κατάσταση και χωρίς ορατές ατέλειες. Τυχόν παράπονα πρέπει να υποβάλλονται πριν την αναχώρηση του οχήματος. Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής επιθυμεί να παρατείνει τον χρόνο ενοικίασης, πρέπει να επικοινωνήσει με την εταιρία 24 ώρες πριν από την λήξη του παρόντος συμβολαίου. Κατά την διάρκεια της ενοικίασης ο μισθωτής έχει υποχρέωση να ελέγχει την μηχανική του κατάσταση (λάδι, νερό), να προφυλάσσει το αυτοκίνητο και, την κατάσταση των ελαστικών. Σε περίπτωση που χρειαστεί πλατφόρμα για συλλογή του οχήματος από περιοχή εκτός ασφάλτου ή αν το όχημα μείνει από μπαταρία εξαιτίας λάθους του ενοικιαστή(π.χ. αν ξεχάσει τα φώτα αναμμένα) η χρέωση είναι 100€.

Αντικατάσταση οχήματος: Σε περίπτωση ατυχήματος το όχημα σας θα αντικατασταθεί από όχημα ίδιας κατηγορίας ή μεγαλύτερης εντός 24 ωρών. Αν προκληθεί ζημιά στο όχημα εξαιτίας αμέλειας του ενοικιαστή η εταιρεία έχει το δικαίωμα να μην αντικαταστήσει το όχημα.

Κατοικίδια: Αν θέλετε να μεταφέρετε το κατοικίδιο σας πρέπει να χρησιμοποιήσετε κλουβί μεταφοράς. Ζημιές από κατοικίδια δεν καλύπτονται από καμία ασφάλεια και πρέπει να πληρωθούν. Επιπλέον ο ενοικιαστής οφείλει να πληρώσει 80€ για βιολογικό καθαρισμό των εσωτερικών χώρων του οχήματος.

Ασφάλειες: Παρέχουμε στους πελάτες μας 2 διαφορετικές επιλογές για ασφάλιση. 

1)Βασικό πακέτο πλήρης ασφάλισης:

-Μερική απαλλαγή ευθύνης ζημιών: ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να πληρώσει σε περίπτωση ζημιάς στο όχημα. Η απαλλαγή που παρέχουμε εξαρτάται από την κατηγορία του οχήματος. Πιο συγκεκριμένα το ποσό απαλλαγής για τις κατηγορίες A, B, C είναι 500€ και για τις D, M, K1, K2, Minibus, Van είναι 700€. Εάν επιλέξετε αυτή την ασφάλιση πρέπει να είστε κάτοχος πιστωτικής κάρτας. Το ποσό της απαλλαγής που δεσμεύουμε σας επιστρέφεται μετά από περίπου 15 ημέρες εφόσον το όχημα επιστραφεί χωρίς ζημιές.

-Ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος: Η ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος καλύπτει τον οδηγό και τους συνεπιβάτες του σε περίπτωση ατυχήματος

-Ασφάλεια προς τρίτους: Σε περίπτωση ατυχήματος υπάρχει κάλυψη 1,000,00 ευρώ και 1,000 ευρώ για ανθρώπους. Η κάλυψη ισχύει για περιουσία, ανθρώπους ή και ζώα.

-Ασφάλεια Κλοπής: Ο ενοικιαστής είναι ασφαλισμένος σε περίπτωση κλοπής, εκτός εάν η κλοπή προκύψει λόγω αμέλειας. Τα κλεμμένα αντικείμενα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου (π.χ. κάμερες, ταξιδιωτικές τσάντες ή κινητά τηλέφωνα) δεν καλύπτονται από καμία ασφάλιση.

-24ωρη οδική βοήθεια: H ασφάλεια σας παρέχει 24ωρη οδική βοήθεια οπουδήποτε στην Κρήτη.

-Κάλυψη από ανασφάλιστο: Η ασφάλεια καλύπτει το κόστος ζημιών που μπορεί να προκληθούν από ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα.

2)Πλήρες πακέτο ασφάλισης:

-Πλήρης απαλλαγή ευθύνης ζημιών: ο ενοικιαστής δεν έχει την υποχρέωση να πληρώσει για καμία ζημιά σε περίπτωση ατυχήματος. Η ασφάλεια αφορά όλα τα μέρη του αυτοκινήτου συμπεριλαμβανομένου του κάτω μέρος του αμαξώματος, τα λάστιχα και τα τζάμια.

-Ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος: Η ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος καλύπτει τον οδηγό και τους συνεπιβάτες του σε περίπτωση ατυχήματος

-Ασφάλεια προς τρίτους: Σε περίπτωση ατυχήματος υπάρχει κάλυψη 1,000,00 ευρώ και 1,000 ευρώ για ανθρώπους. Η κάλυψη ισχύει για περιουσία, ανθρώπους ή και ζώα.

-Ασφάλεια Κλοπής: Ο ενοικιαστής είναι ασφαλισμένος σε περίπτωση κλοπής, εκτός εάν η κλοπή προκύψει λόγω αμέλειας. Τα κλεμμένα αντικείμενα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου (π.χ. κάμερες, ταξιδιωτικές τσάντες ή κινητά τηλέφωνα) δεν καλύπτονται από καμία ασφάλιση.

-24ωρη οδική βοήθεια: H ασφάλεια σας παρέχει 24ωρη οδική βοήθεια οπουδήποτε στην Κρήτη.

-Κάλυψη από ανασφάλιστο: Η ασφάλεια καλύπτει το κόστος ζημιών που μπορεί να προκληθούν από ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα.

Επωφεληθείτε από τα προνόμια που σας παρέχει το πλήρες πακέτο ασφάλισης και ταξιδέψτε χωρίς έννοιες. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψιν τις περιπτώσεις που παραθέτουμε παρακάτω κατά τις οποίες δεν παρέχεται κάλυψη από την ασφαλιστική.

Ατυχήματα: Σε περίπτωση ατυχήματος ο πελάτης πρέπει να μας ενημερώσει άμεσα ώστε να του δώσουμε οδηγίες για το πώς να χειριστεί την κατάσταση. Εάν δεν μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με την εταιρεία μας, πρέπει να καλέσετε την αστυνομία. Εάν ο οδηγός ή κάποιος από τους επιβάτες έχει τραυματιστεί πρέπει επίσης να ενημερώσετε την αστυνομία και να καλέσετε ασθενοφόρο. Σε περίπτωση που το άλλο εμπλεκόμενο όχημα εγκαταλείψει το τόπο του ατυχήματος γράψτε την πινακίδα κυκλοφορίας του ή πάρτε την μια φωτογραφία. Εάν ο ενοικιαστής δεν ενημερώσει την εταιρεία μας για το ατύχημα τότε είναι υποχρεωμένος να πληρώσει για την επισκευή των ζημιών που μπορεί να έχουν προκύψει.

Χρήση αυτοκινήτου: Η ασφάλεια δεν καλύπτει ζημιές που μπορεί να προκύψουν στις παρακάτω περιπτώσεις και ο ενοικιαστής είναι υπόχρεος να πληρώσει για την επισκευή τους. Το όχημα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται:

-Για να ρυμουλκεί άλλα οχήματα ή αντικείμενα.

-Σε κακούς δρόμου/εκτός ασφάλτου, σε άμμο, σε νερό.

-Όταν ο οδηγός είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων απαγορευμένων ουσιών.

-Για υπενοικίαση σε τρίτους ή να οδηγηθεί από άτομα που δεν περιλαμβάνονται στο συμβόλαιο ενοικίασης.

-Για να μεταφέρει επικίνδυνα ή εύφλεκτα αντικείμενα.

-Για την μεταφορά περισσότερων ατόμων από ότι ορίζει η άδεια του.

-Όταν ο οδηγός παραβιάζει τον ΚΟΚ π.χ. δεν ακολουθεί τα όρια ταχύτητας, παραβιάζει τη σήμανση των δρόμων κτλ.

-Ο ενοικιαστής θα πρέπει πάντα να δένει το χειρόφρενο του αυτοκινήτου.

-Δεν πρέπει να καταπονεί τον συμπλέκτη.

-Δεν πρέπει να κάθεται στο καπό, στο πορτμπαγκάζ ή στην οροφή του αυτοκινήτου.

Εσωτερικό αυτοκινήτου: Οποιαδήποτε ζημιά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν καλύπτεται από καμία ασφάλεια και πρέπει να πληρωθεί από τον ενοικιαστή. Επίσης αν δεν διατηρηθεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου εξίσου καθαρό όπως κατά την παράδοση του, υπάρχει επιπλέον χρέωση 80€.

Κάπνισμα: Σε όλα τα οχήματά μας απαγορεύεται το κάπνισμα και οι ενοικιαστές που θα επιστρέψουν το όχημα με μυρωδιά καπνού ή υπολείμματα θα επιβαρύνονται με χρέωση 80€. Επιπλέον η εταιρεία μας έχει επιβάλει τον ίδιο κανονισμό για το προσωπικό ώστε να διατηρήσουμε την υγιεινή του στόλου μας.